Overslaan en naar de inhoud gaan
Datum activiteit

Vrijdag 20 oktober om 14u30 in de Sint-Jozefskerk, inkom en inrit Burgemeestersstraat 59, Leuven. Er is ruime parking.

Inschrijving en betaling van 10 euro, met vermelding van je clubnummer + ‘Rum’. De reservaties zijn dan op naam beschikbaar aan de kassa.

Bij niet-reservering: kaarten aan de kassa aan 12 euro vanaf 14u15.

Ook vrienden en kennissen zijn van harte welkom.

Begin jaren zeventig vormden drie Vlaamse muzikanten de legendarische groep RUM. Dit trio had de tijdsgeest te

Marc Van Thielen

pakken en werd waanzinnig populair in de Lage Landen en ver daarbuiten. Het noodlot sloeg echter toe toen Dirk Van Esbroeck kwam te overlijden. Na een aantal hommage concerten voor Dirk, werd besloten om een programma te brengen in een unieke samenstelling van oudgedienden. Paul Rans en Wiet Van de Leest met daarbij Marc Hauman en Jokke Schreurs. A la Rum was geboren. Met Paul en Marc staan er twee van Vlaanderens sterkste stemmen op het podium en met Wiet en Jokke twee van de strafste muzikanten. A la Rum levert op die manier zowel doorleefde zang als spetterend instrumentaal vuurwerk af !

Paul Rans: zang, luit, trombone
Marc Hauman: zang, gitaar
Jokke Schreurs: gitaar, zang
Wiet Van de Leest: viool, zang, tenorgitaar.

Paul en Wiet brengen elk 50 jaar muzikale ervaring mee. Paul ontroert met zijn prachtige, unieke stem. Wiet bewijst dat hij nog steeds een fantastische violist is door het publiek mee te nemen met opzwepende melodieën. Jokke is een fenomenaal gitarist die zowat àlle stijlen aankan en Marc’s folkstem is momenteel Vlaanderens grootste troef.

Het repertoire omvat zowel origineel werk van Rum (die prachtige stemharmonieën!) als instrumentals en eigentijdse even typische liederen die aansluiten bij de eigengereide Vlaamse-internationale stijl van Rum. In die zin is A la Rum ook voor immer een eerbetoon aan de erg gemiste Dirk Van Esbroeck.

In 2019 stond A LA RUM nog op het podium van Leuven Beleuvenissen voor een uitgelaten publiek. Wat later kwam corona, en toen viel alles stil. Te meer omdat Paul in Engeland en Wiet in Frankrijk wonen. Tot ze vandaag voor enkele concerten opnieuw samenkomen.

Beste clubleden, één gouden raad: mis dit historisch optreden niet!

Om verder kennis te maken met deze musici, hierbij enkele sites:

www.paulrans.com
nl.wikipedia.org/wiki/Wiet_Van_de_Leest

Marc Hauman: muziekcentrum.kunsten.be/identity.php?ID=132701
nl.wikipedia.org/wiki/Rum_(band)
jokkeschreurs.com/bio

https://nl.wikisage.org/wiki/Jokke_Schreurs

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rum_(band)

Paul Bessemans, 31 juli 2023

 

🡡