Overslaan en naar de inhoud gaan

 

Onze culturele activiteiten

groups  Culturele activiteit van de maand

Maandelijkse organiseren we één of twee culturele uitstappen in allerlei domeinen: museumbezoeken, bedrijfsbezoeken, gebouwen en instellingen, speciale evenementen. Vervoer gebeurt meestal per trein, tram, bus. Uitzonderlijk wordt een bus gereserveerd indien we minstens 50 deelnemers verwachten.       
Kwamen recent aan bod: expo Toetanchamon, Lams Gods Gent, Albast Museum M, Dierkunde KUL, Chocolat Nation Antwerpen, expo Van Gogh, museum Dr. Guislain Gent, Moskee Al Fath Leuven, Bananen KUL, Militair vliegveld Schaffen, ...       
Soms stelt er zich een bijzonder probleem: door de groeiende belangstelling moeten we sommige activiteiten tot 2 à 3 keren herhalen, en is dit nog niet voldoende om alle belangstellenden te bedienen.

Het archief van de bezoeken vind je hier.

Jaarlijks is er in augustus een gegidste stadswandeling in Leuven met 100 tot 160 deelnemers. 


Yvette Toison doet er jaarlijks nog een schepje bovenop met een viertal natuurwandelingen: Arenberg, Zoet Water, Keizersberg... Telkens twee wandelingen met maximum 25 deelnemers.


Alle suggesties zijn uiteraard zeer welkom.       
Paul Bessemans   

  

mic  Voordrachten


Jaarlijks organiseren we een 8-tal gratis voordrachten, meestal op vrijdagnamiddag. De 8ste verdieping van het Erasmushuis in de Blijde-Inkomststraat is dikwijls de plaats van afspraak. De locatie kan echter wijzigen naarmate er meerdere deelnemers verwacht worden.                         
De onderwerpen zijn héél divers: gezondheid en medische aspecten, politieke onderwerpen, maatschappelijke onderwerpen, praktische onderwerpen, religieuze thema's, toerisme, auteurslezingen, humor....                        
We verwelkomen eminente sprekers zoals onze rectoren en algemeen beheerders, een aantal professoren van onze en andere universiteiten...                        
Voor de geïnteresseerden: een overzicht van alle sprekers van 2000 tot 2017 en de behandelde onderwerpen kan je lezen via deze link.

Annemie Deleyn                       
Paul Vranckx


 

 

 

queue_music   Concerten in eigen beheer

Jaarlijks bieden we concerten en voorstellingen aan van het Leuvense cultuurgebeuren, dit aan zeer aantrekkelijke prijzen.     
Een jaarlijkse traditie is een benefietconcert, waarvan de opbrengst geschonken wordt aan een goed doel.

Een brede waaier van klassieke muziek, kleinkunst, wereldmuziek en varia. Hoogstaande kwaliteit, diversiteit en toegankelijkheid waren de uitgangspunten. Vocale groepen, opmerkelijke ensembles, solisten...     

Nog even vermelden dat deze concerten, waarvoor we een symbolische inkomprijs vragen, enkel mogelijk zijn door de faciliteiten en de sponsoring van onze ex-werkgevers.

Paul Bessemans


 

groups  Bijscholingen

Al ruim 10 jaar organiseren we een bijscholing Spaans, regelmatig strarten we mer een nieuwe reeks. 
Intussen wordt ook een conversatiegroep Engels aangeboden en overwegen we hetzelfde voor Frans.

In de voorbije jaren werden al meerdere infosessies ingericht zoals: opfrissen verkeersregels, EHBO, elektrische fietsen, wijnproeverij, online bankieren... Elke suggestie voor nieuwe onderwerpen is welkom.

Paul Vranckx 

 

 

auto_stories  Leesclub

Lezen is voor senioren een aangename en boeiende bezigheid.

We komen bijeen op het scretariaat van de club. Datum en uur worden onderling afgesproken.

Er wordt één exemplaar van de gelezen boeken aangeschaft; deze staan daarna ter beschikking van de clubleden.  De lijst vind je via deze link.

Josefa Delcon 


 

volunteer_activism   Kunst in (eigen) huis

Het idee van artistiekelingen binnen onze club op te sporen en naar buiten te laten treden, kende zijn eerste realisatie in 2009 in de Ensemblezaal. Een jaar later vonden de podiumkunsten plaats in de Ensemblezaal en de expositie in de universiteitshal.           
Voor de derde editie werd mede een beroep gedaan op onze universiteitsstudenten, en de gezamenlijke realisatie kreeg zijn bekroning in  2012 in de prestigieuze jubileumzaal met ca. 30 exposanten en een avond live optredens. Deze formule werd met groeiend succes herhaald in 2015 en in 2022.          
 

Paul Vranckx

groups  30CC tickets

Voor de officiële start van de kaartenverkoop krijgen we als Leuvense seniorenclub de kans om een selectie te maken uit de geplande voorstellingen van het volgende seizoen. Ruim 12 optredens worden geselecteerd, telkens 12 tot 20 tickets.

Door deze groepsaankoop verkrijgen we een verlaagde prijs Onze club doet er nog een tussenkomst bovenop, zodat je op de originele prijs afgerond 25% korting hebt. En alle kaarten zijn - waar van toepassing - in eerste rang.

We kiezen al jaren voor dezelfde benadering: clubleden geven hun drie voorkeuren op, De volgorde is van geen belang. De kaarten verloten we tussen de aanvragers. 

Paul Bessemans

🡡