Overslaan en naar de inhoud gaan
Datum activiteit

Culturele activiteit van de maand februari
Bezoek aan het ‘Health House’ in Heverlee
Dinsdag 27 februari
10 uur: Ziekenhuis van de toekomst
14 uur: Technologieën in de gezondheidszorg


Maximum 30 deelnemers per tijdstip, een dubbele inschrijving wordt niet geaccepteerd. Bij voldoende belangstelling zal op een latere datum een nieuwe afspraak volgen.

Voorafgaande inschrijving en betaling van 25 euro per persoon, met vermelding van je clubnummer + ‘House’. Inschrijven kan tot 15 februari. De bijdrage van de clubkas bedraagt 5 euro pp bij volledige bezetting.
We ontmoeten mekaar een kwartier voor het aanvangsuur in de Gaston Geenslaan nr 11 (bezijden de Koning Boudewijnlaan, tussen de Imec-toren en Option). Aanmelden bij begeleider Jef Wouters.

Health House, een uniek belevingscentrum over de toekomst van gezondheid en zorg, opende in maart 2018 zijn deuren. Meer en meer wordt ook de wereld van gezondheid en zorg bepaald door technologie. Health House biedt een uniek platform waarop partners hun ‘state-of-the-art’ innovaties en technologieën kunnen tentoonstellen,  aanleren of demonstreren, of zelf werken met de toekomstige trends in geneeskunde en zorg.

Ziekenhuis van de toekomst

Hoe zien onze ziekenhuizen er in de toekomst uit? Zijn dat nog steeds de grote instellingen waar iedereen terecht kan of gaan we eerder naar kleinere, gespecialiseerde zorgcentra? Gaat technologie ervoor zorgen dat we bepaalde zaken van thuis kunnen monitoren? Bijvoorbeeld het monitoren van iemand die zwanger is of een patiënt met diabetes. Wat is de rol van kunstmatige intelligentie in ons toekomstige zorgsysteem? Hoe gaan we onze toekomstige artsen, therapeuten en verpleegkundigen opleiden? Welke relatie bouwen we als patiënten op met onze artsen of noemen we ze voortaan gezondheidscoaches?

Deze en nog veel meer vragen worden op een interactieve manier gevisualiseerd, waardoor je als bezoeker de kans krijgt om je stempel te drukken op de visualisatie van het ziekenhuis en de zorg van de toekomst.

Technologieën in de gezondheidszorg

We volgen het menselijk leven van voor de conceptie tot op hoge leeftijd. 
Gedurende ons hele leven worden we regelmatig geconfronteerd met meerdere ziekten. We laten je zien hoe we in de toekomst beter met deze ziekten kunnen omgaan, ze preventief kunnen onderzoeken, monitoren en onze kwaliteit van leven kunnen verbeteren.

Daarnaast kan je de nieuwste ontwikkelingen binnen de provincie Vlaams-Brabant, een unieke kennisregio in het hart van Europa, verkennen. Ontdek hoe je tot een meer preventief en gepersonaliseerd zorgsysteem komt dat geworteld is in (digitale) data.

Health House is een initiatief van verschillende partners: imec, KU Leuven, UZ Leuven, de stad Leuven, de Provincie Vlaams- Brabant, Col, KBC, en het Vlaams ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Jef Wouters, 16 november 2023
 

🡡