Overslaan en naar de inhoud gaan

Onze sportieve activiteiten

pool Aquagym in het sportkot (wekelijks)

Elke woensdagnamiddag om 14 tot 15 uur in het Sportkot.   

Je moet in het bezit zijn van een sportkaart, die te verkrijgen is aan studententarief (30  euro) op het secretariaat in de nieuwbouw,  vlak achter het zwembad (betonnen trappen op). Deze kaart is geldig voor het volledige academiejaar en moet jaarlijks verlengd worden.

Op het secretariaat  is ook een formulier voor de mutualiteit verkrijgbaar, waarmee je een tegemoetkoming van 15 euro krijgt bij het indienen bij de mutualiteit. Opgepast:

  1. De tegemoetkoming via de CM of andere mutualiteit gebeurt eenmaal per KALENDERJAAR.
  2. De sportkaart van de KU Leuven werkt volgens het ACADEMIEJAAR.

Het is aan te raden om de nieuwe sportkaart al begin september af te halen op het secretariaat. Eens de studenten terug zijn, staan er soms lange files voor het loket. Je kan die kaart ook online aanvragen.                

De lessen aquagym worden gegeven door Bo van de Plas, niet van de minste!  Bo werd geselecteerd om in Birmingham ( USA)  ons land te verdedigen op de World Games 2022 (07.07.22 – 17.07.22). Deze World Games zijn eigenlijk de Olympische Spelen voor niet-olympische sporten.            

Chris Corneille

 

hikingStappen (maandelijks)

Het verheugt ons om steeds nieuwe gezichten te zien en ze op te nemen in de groep, zo blijft deze bestaan. De wandelideeën worden jaarlijks besproken en gebundeld in een jaarprogramma tijdens een vergadering in oktober; ze komen meestal van deelnemers die een tocht willen begeleiden als gids.          
Wij zorgen voor de coördinatie en de omkadering ervan. Iedereen is vrij om deel te nemen, is steeds van harte welkom. Informatie kan men vinden in het clubblad en op de website van de senioren KU Leuven. Je moet je niet vooraf aanmelden of inschrijven.          

Agnes Van Beveren          
Arthur De Rijck          

 

directions_bikeFietsen (maandelijks)

Zoals steeds vertrekken wij stipt om 13u30 aan het Sportkot. Wij beperken de afstand tot 35 à 40km. Tijdens de tochten voorzien wij de nodige rust- en drinkpauze.

Tijdens het weekend vóór de geplande fietstocht krijgen de geregistreerde deelnemers de juiste informatie en de wegbeschrijving zodat ze op een afgesproken plaats kunnen aansluiten. Registreren kan steeds op volgend e-mailadres: [email protected]

Vriendelijke groeten en veel fietsplezier namens de werkgroep FIETSWANDELAARS.        

André Vanhellemont       

 

directions_walkRustige wandelaars (maandelijks)

Vanaf januari tot november wandelen we elke derde donderdag van de maand ergens in een mooi stukje Brabant. Hou rekening met de weersomstandigheden voor aangepaste kleding en schoeisel. De wandelingen starten stipt om 14 uur op de afgesproken plaats.     
Om onze dienstverlening te optimaliseren vragen we, voor wie dit wenst en indien dit nog niet gebeurd is, je email adres door te sturen naar [email protected]. Jos is de beheerder van deze email groep. De mailadressen worden uitsluitend gebruikt om je op de hoogte te houden van de wandelactiviteiten (bv. in verband met een gewijzigde vertrekplaats).

Indien er deelnemers zijn die niet ter plaatse kunnen geraken, spreek af met collega's en/of vrienden. Zo nodig kan je op ons beroep doen.

Herman, Jos, Paul

 

sports_handballPetanque (twee wekelijks)

Beweging hebben we allemaal nodig. Voeg daar nog een vleugje concentratie en competitie aan toe, en petanque spelen wordt de ideale sport die je tot op gevorderde leeftijd kan blijven beoefenen. Petanque is ook bij uitstek een sociale sport die de mogelijkheid biedt je te integreren in een enthousiaste groep clubleden en hun partners.

Afhankelijk van het weer starten we in de tweede helft van maart tot eind november.    
Wij spelen de tweede en vierde dinsdag van de maand van 14 tot 17 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig.

De toegangspoort, halfweg de Groefstraat (zijstraat Mgr.Van Waeyenberghlaan), wordt om 13u30 geopend.    
Voor eventuele vragen kan je me contacteren op 016 44 71 75

Gaby De Clercq

 

 

nordic_walkingNoords wandelen (wekelijks)

Noords wandelen is een uitstekende manier om te werken aan je conditie en een ideale buitenactiviteit. Het is ontstaan in Finland. Het is een intensieve vorm van wandelen met behulp van wandelpoles, een ideale fitnessactiviteit voor iedereen die op een leuke en prettige manier in de buitenlucht aan conditie en welzijn wil werken. Het heeft iets van langlaufen, maar dan zonder sneeuw.

Er is elke donderdag een walking, zonder enige verplichting, meestal geleid door Lutgarde, voor wie het Meerdael bos geen geheimen heeft!

Zelf ben ik jullie aanspreekpunt zijn voor alle vragen over het Nordic Walken, jullie in contact te brengen met de verantwoordelijke van YNWA en de mogelijkheden die er zijn.

Om van deze wandelingen ten volle te kunnen genieten moet je de techniek van het Nordic Walken wel onder de knie krijgen. Daarvoor organiseert YNWA (You Never Walk Alone) op regelmatige basis een lessenreeks.

Ben je geinteresseerd? Laat het me weten en ik geef je meer informatie. Je kan bij mij terecht via e-mail: [email protected] of telefoon: 016 203281.

Hilde Luyten

 

 

🡡