Overslaan en naar de inhoud gaan
Datum activiteit

Jean Pierre Demarsin & Mieke Opsommer

Vrijdag 13 oktober 2023 om 14 uur
Justus Lipsiuszaal (lokaal onder voorbehoud)

8ste verdiep, Erasmushuis

Blijde-Inkomststraat, 21
3000 Leuven

Je wordt opgewacht in de inkomhal. De toegang is gratis. Vrienden en kennissen zijn welkom. Liefst vooraf inschrijven zodat we de deelnemers kunnen verwittigen in geval van overmacht.

Jean Pierre en Mieke doorkruisten Portugal 5 maal gedurende een maand, uitsluitend voor deze reportage. Ze gebruikten moderne apparatuur voor foto en video en ze hebben zich ook toegelegd op het gebruik van een drone.

Voor wie cultuur en de tradities van Portugal wil ontdekken, is er een  ruime keuze aan culturele bezienswaardigheden en activiteiten.  De geschiedenis van Portugal begint in de vroege prehistorie. Getuigen hiervan zijn de vele prachtige megalithische monumenten. Uit de Romeinse periode kan men resten van steden en andere bouwwerken bezoeken.  Belangrijke parels zijn opgenomen in de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. We verkennen de historische centra van Lisboa, Porto, Guimarães en Évora, de universiteit van Coimbra, de versterkte grensstad Elvas, de kloosters en paleizen van Sintra, Batalha, Tomar, Alcobaça en uiteraard ook Belém”

bron: http://www.demarsin.org

Naast de bijzondere monumenten hebben de makers ook aandacht voor het dagelijks leven en gebruiken, zoals religieuze en profane feesten.

We zullen zeker kunnen genieten van boeiende verhalen en prachtige beelden.

Annemie De Leyn, 20 juli 2023

🡡