Overslaan en naar de inhoud gaan
Activiteitengroepen


Aquagym

Elke woensdagnamiddag van 14 tot 15 uur in het Sportkot.Aquagym
Chris Corneille 016 58 24 49

Bijscholing

Elk jaar worden meerdere sessies ingericht, gratis toegang, elke suggestie is welkom.
Paul Vranckx 016 20 77 76

Culturele activiteiten

Elk werkjaar trachten we de leden een boeiend en gevarieerd cultureel programma aan te bieden.
Er worden jaarlijks een Benefietachttal voordrachten georganiseerd, de meest diverse onderwerpen komen aan bod. Meerdere optredens in eigen beheer in het STUK, voorstellingen van 30CC, bezoek aan tentoonstellingen, musea, bedrijven, enz... Alle suggesties zijn uiteraard zeer welkom.
Paul Bessemans [email protected]

Daguitstappen

Elk jaar brengen vier daguitstappen ons naar boeiende bestemmingen in eigen land en over de grens zoals Rotterdam, Lens, Aken, Maastricht, Trier, Den Bosch, Rijsel, Zeeland.
De uitstappen gebeuren met 2 autocars (helaas is 120 personen de bovengrens).
Elke voor- en namiddag is er een bezoek Uitstapaan een bezienswaardigheid. Voor het middagmaal wordt telkens gezocht naar een culinaire verrassing.
Jos Dewinter 016 46 00 00

Fietswandelaars

Elke eerste donderdag van de maand een tocht. Elk werkjaar beginnen we op nul zodat elk clublid zonder problemen kan aansluiten met de groep. De snelheid wordt steeds aan de deelnemers aangepast.

André Vanhellemont 016 47 72 69 of 0476 24 66 84

Kerst- en lentefeest

Tweemaal per jaar hebben we een feestelijke bijeenkomst die start met een eucharistieviering in de
kerk van het Groot SamenzijnBegijnhof. Daarna volgt een diner in de Faculty Club. Het aantal plaatsen is beperkt, snel inschrijven is de boodschap.

Jef Wouters 016 44 48 84

Leesclub

De leesclub bestaat uit een groepje enthousiaste lezers, die om de 2 maand samenkomen om telkens een ander boek te bespreken. Elk om beurt neemt de leiding van de bespreking op zich. We maken er een gezellige namiddag van.
Op het einde van het jaar leggen we een lijstje aan van boeken die we volgend jaar willen lezen. (liefst korte boeken, minder dan 200 blz.) Wie aan de beurt is kiest uit het lijstje.
Iedereen is welkom op voorwaarde dat hij of zij het boek gelezen heeft.
Jozefa Delcon 016 20 19 55

Noords wandelen

Noords wandelenis een uitstekende manier om te werken aan je conditie en een ideale buitenactiviteit. Het is ontstaan in Finland. Het is een intensieve vorm van wandelen met behulp van wandelpoles, een ideale fitnessactiviteit voor iedereen die op een leuke en
prettige manier in de buitenlucht aan conditie en welzijn wil werken. Het heeft iets van
langlaufen, maar dan zonder sneeuw.Noords wandelen

Jacques Joossens 016 35 59 77

Pastoraal team

Willy Staessens 0498 78 49 14 (Pastor)
Camille Evers en Monique Collin 016 40 31 64 (ziekenbezoek)

Dit team werd opgericht op initiatief van onze ere-aalmoezenier Jacques Peters. Het is de bedoeling om dit team in onze sociale contacten in te schakelen daar waar dit gewenst wordt. Naast deze opdracht zullen ze de eucharistievieringen voorgaan, de rubriek 'spiritualiteit' verzorgen in ons clubblad en inspringen waar hun hulp verwacht wordt.

Petanque

Elke tweede en vierde dinsdagnamiddag van de maand in de tuin van het COPALtuin.
Er zijn vier banen en een tuinbar beschikbaar.Petanque

Gaby De Clercq 016 44 71 75

Rustige Wandelaars

Maandelijkse wandeling van 6-7 km van maart tot oktober, zie kalender in het clubblad en op de website.

Hugo Spiessens 0485 19 70 52

Redactieteam

Het redactieteam zorgt voor de aanmaak van het tweemaandelijks clubblad. De artikels worden opgesteld en verzameld, taalkundig bewerkt en voorzien van afbeeldingen en foto's. Na de afwerking van de vormgeving en nazicht van de drukproeven wordt het momenteel op 4000 exemplaren afgedrukt en verzonden. Het redactieteam kan rekenen op een tiental auteurs die regelmatig een bijdrage leveren.

Paul Bessemans (auteur, redactie), Lieve Mestdagh (redactie), Roger Ronsmans (redactie), Stefaan Top (auteur, redactie), Jan Nouwkens en Jef Wouters (eindredactie, layout, verantwoordelijke uitgever)

Jef Wouters 016 44 48 84

StappersStappers

De stappers zijn een groepje van ruim 40-tal wandelaars die een wat langere afstand aankunnen aan een redelijk tempo, met onderweg een gezellige babbel, af en toe een brokje cultuur en even pauzeren als het nodig is. De dag sluiten we af met een drankje en even nakaarten in een plaatselijke herberg. Met dank aan onze sponsors.

Agnes Van Beveren, Arthur Deryck 016 44 37 59

🡡